Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Janović: Utakmica CG-Engleska je bila praznik sporta, zajedno smo se veselili u zemlji koja istinski živi multietničnost i multikonfesionalnost

Objavljeno: 27.03.2019. 00:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Ministar sporta i mladih Nikola Janović poručio je da se sinoćna fudbalska utakmica Crna Gora – Engleska, koja je u našoj zemlji doživljena kao praznik sporta, pokušava predstaviti kao incidentna, ali da u našoj zemlji nikada nije bilo i neće biti utemeljenja za rasizam, šovinizam i nacionalizam.

„Ako je grupa pojedinaca zaista poslala nedolične poruke to najoštrije osuđujem u ime Vlade i Ministarstva sporta i mladih i poručujem da za to u Crnoj Gori nema i ne može biti ni opravdanja ni razumijevanja. Kao bivši sportista i sada kao ministar poručujem stranoj javnosti da u mojoj zemlji nikada nije bilo i neće biti utemeljenja za rasizam, šovinizam i nacionalizam“ – rekao je ministar Janović.

Ministar sporta je podsjetio da je Crna Gora građanski utemeljena država, jedina koja je prošla kroz strahote devedesetih bez rata na svojoj teritoriji, jedina u okruženju koja istinski i dubinski vjekovima živi multietničnost i multikonfesionalnost.

„Naši klubovi i naše reprezentacije, naša Vlada, naši gradovi i sela i naše porodice su tvrđave bogatstva naše različitosti. Duh moje zemlje pokazala je karnevalska atmosfera u kojoj su i ovu utakmicu i prethodne mečeve na ulicama našeg Glavnog grada zajedno iščekivali i domaći i strani navijači, aplaudiranje himni i igračima gostujućeg tima čak i kada daju golove. I zajedničko veselje nakon utakmice bez najmanjeg incidenta“ – poručio je u izjavi za javnost ministar sporta i mladih Nikola Janović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?