Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Njujork: Bošković sa podsekretarom UN za mirovne operacije Žan Pjerom Lakroa

Objavljeno: 28.03.2019. 00:51 Autor: mod
Ministar odbrane, mr Predrag Bošković sastao se danas u sjedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku sa Žan Pjerom Lakroa (Jean-Pierre Lacroix), podsekretarom UN za mirovne operacije.

mod

Budući da su tema predstojeće ministarske konferencije UN koja će se održati u petak, upravo mirovne operacije, razgovor je bio posvećen međunarodnim naporima usmjerenim ka jačanju globalnog mira i bezbjednosti.

Ministar Bošković je istakao da učešće u mirovnim operacijama treba fokusirati na prevenciju konflikata, imajući u vidu da lokalni politički problemi često prevazilaze nacionalne granice poprimajući dimenzije regionalnih, pa čak i globalnih. 

mod 

On je istakao stav da su mirovne misije Ujedinjenih nacija jedinstven i dinamičan instrument za pomoć zemljama zahvaćenim sukobima, kao i važan faktor izgradnje i očuvanja trajnog mira.

Bošković je iskazao spremnost Crne Gore da pruža aktivan i konstruktivan doprinos Odjeljenju Ujedinjenih nacija za mirovne operacije, naglašavajući značaj učešća Vojske Crne Gore u Misiji UN u Zapadnoj Sahari (MINURSO) za jačanje interoperabilnosti sposobnosti njenih snaga.

Ministarstvo odbrane
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?