Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ovog vikenda završena zimska turistička sezona: uspješnija nego prethodne, Vlada ulaže 100 miliona u dalji razvoj zimskog turizma

Objavljeno: 31.03.2019. 18:59 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Ovog vikenda završava se na našim skijalištima zimska turistička sezona 2018/2019. koju direktor Skijališta Crne Gore Miloš Popović ocjenjuje uspješnom, nešto boljom nego što je bila prošlogodišnja.

„Zimska sezona je počela sredinom decembra, a završava se ovih dana. U Crnoj Gori je radilo šest skijališta: Kolašin, Savin Kuk, Javorovača, Vučje, Štuoc i Hajla. U Ski centru Kolašin 1600, koji je otvoren kasnije zbog instaliranja žičare, za 45 dana sezone je prodato 4.00 ski pasova, dok je na Durmitoru za 109 dana sezone prodato 13.000 ski pasova. Sezona je i sa aspekta količine snijega na stazama bila jako uspješna, jedna od najboljih u posljednjih šest godina, za par procenata bolja od prethodne koja je bila najuspješnija u posljednjih nekoliko godina“ – kaže direktor Skijališta Crne Gore.

Popović najavljuje dodatne radove tokom ljeta i nove sadržaje u narednoj zimskoj turističkoj sezoni i u Kolašinu i u drugim centrima.

„Ovo je samo početak razvoja ovog ski centra. O tome svjedoči činjenica da je već raspisana tenderska procedura za novu žičaru-šestosjed koja će uvezati ski centre Kolašin 1600 i Kolašin 1450. Uz tu žičaru radićemo oko 9 km skijaških staza. Uz postojeću žičaru će se izraditi još 6 km skijaških staza, i kada se to sve bude uvezalo, u narednih godinu dana, imaćemo 45 km skijaških staza“ – kaže Popović.

Direktor Skijališta Crne Gore kaže da je već zaključen ugovor za gradnju nove žičare na mojkovačkoj strani Bjelasice – ski centar Žarski. Vrijednost ugovora je 9 miliona eura. Uz žičaru će se graditi i 9 km skijaških staza. Takođe je zaključen ugovor, kaže Popović, za gradnji bazne stanice u Mojkovcu vrijednosti 1,5 miliona eura.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

„Na skijalištu Cmiljača, Bijelo Polje, zaključen je ugovor za izgradnju žičare-šestosjeda vrijednosti 9 miliona eura sa 3,5 km skijaških staza. U narednom periodu raspisaćemo tender za basnu stanicu i na toj lokaciji vrijednosti 1,8 miliona eura“ – kaže Popović. Dodaje da je pokrenuta tenderska procedura za žičaru-šestosjed u ski centru Štedim i Hajla u Rožajama. „Takođe i tamo ćemo raspisati tender za gradnju bazne stanice vrijednosti 1,5 miliona eura. Zaključen je ugovor za izgradnju žičare-šestosjeda na Žabljaku vrijednosti 9 miliona eura sa 4,5 km skijaških staza. Na Žabljaku ćemo graditi i dodatnih 1,8 km skijaških staza. Raspisaćemo uskoro tendersku proceduru i za prvu fazu vještačkog osnježavanja u vrijednosti od 1,3 miliona eura“ – kaže direktor Skijališta Crne Gore. Dodaje da će u svaki ski centar biti uloženo još najmanje po 7 miliona eura.

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić kaže da Vlada Crne Gore kroz kapitalni budžet za projekte koji su realizovani, čija je realizacija u toku ili koji su planirani izdvaja 100 miliona eura.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?