Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković sa predstavnicima Studentskog parlamenta UCG: Benefite uspješne ekonomske politike osjetili i studenti

Objavljeno: 01.04.2019. 18:55 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

FOTO: Predsjednik Vlade Duško Marković primio predstavnike Studentskog parlamenta povodom Dana studenata (24.4 MB) 


Vlada Crne Gore ostvarila je ozbiljne rezultate na polju ekonomske politike, a značajne benefite toga osjetila je i studentska populacija, ocijenio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa predstavnicima Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG), predvođenih predsjednikom SPUCG Danilom Jelovcem povodom Dana studenata koji se obilježava 4. aprila.

„Snažno smo fokusirani na rast i razvoj. Visoke stope ekonomskog rasta od 4,7 i 4,9 odsto, rast prihoda, smanjenje deficita, porast direktnih investicija, smanjenje nezaposlenosti i otvaranje novih radnih mjesta, su sve ohrabrujući parametri i za mlade koji će imati najviše benefita od ovoga“, kazao je premijer i dodao da se i ove godine očekuje pozitivna dinamika na ekonomskom planu.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministri prosvjete, nauke i sporta i mladih Damir Šehović, Sanja Damjanović i Nikola Janović, ocijenjeno je da Vlada predano radi na poboljšanju statusa i uslova studiranja u Crnoj Gori. Ogroman iskorak napravljen je uvođenjem besplatnog studiranja, a više miliona eura do sada je opredijeljeno za različite stipendije, sufinansiranja studija kao i podršku istraživanjima.

Osvrćući se na brojne reforme, na sastanku je potenciran značaj dosljene implementacije usvojenog. Iako je bilo određenog napretka, zajednički je konstatovana potreba daljeg unapređenja infrastrukture.

Značajni iskoraci napravljeni su i u oblasti omladinske politike i kreiranja osnova da država direktno podržava mlade i investira u omladinske centre. Kao posebna šansa za studente navedeni su inovativni start up-ovi na čijem razvoju Ministarstvo nauke intenzivno radi.

Studenti su zahvalili na dosadašnjoj institucionalnoj podršci koju su dobijali, ističući da je ona od ključnog značaja da realizaciju njihovih aktivnosti. Upoznali su premijera i članove Vlade sa događajima kojima će obilježiti Dan studenata, a dogovorena je i dalja saradnja sa nadležnim resorima. 

Premijer i ministri čestitali su Dan studenata uz želju da nastave dijalog i konstruktivnu saradnju na svim pitanjima koja su od značaja za studentsku populaciju.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?