Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković sa generalnim sekretarom OEBS-a Gremingerom: Crna Gora aktivno doprinosi stabilnosti i bezbjednosti

Premijer Marković sa generalnim sekretarom OEBS-a Gremingerom: Crna Gora aktivno doprinosi stabilnosti i bezbjednosti
Datum objave 01.04.2019 16:57 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   
    

Crna Gora aktivno doprinosi stabilnosti i bezbjednosti, promoviše regionalnu saradnju, snažno je posvećena principima multilateralizma i ostvarivanju ciljeva OEBS-a, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i generalnog sekretara OEBS-a Tomasa Gremingera koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Predsjednik Marković je kazao da je Crna Gora ostvarila značajne rezultate u oblasti ekonomije, kao i u oblasti vladavine prava, ali da i dalje ostaju prisutne određene slabosti na čijem otklanjanju posvećeno radimo.

„Crna Gora je izgradila unutrašnju sposobnost institucija da blagovremeno i na održiv način odgovori izazovima bezbjednosti“, kazao je premijer Marković i istakao da su ostvareni značajni rezultati u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala ali da zajedno sa borbom protiv korupcije ostaje važno polje za djelovanje institucija.

Predsjednik Marković je istakao da je Crna Gora posvećena jačanju medijskih sloboda i zaštiti novinara i imovine medija. Zahvalio je OEBS-u na podršci i ekspertizi za medijske zakone, kao i na pomoći ODIHR-a u dijelu izbornog zakonodavstva i izbornog procesa.

Generalni sekretar Greminger je zahvalio Crnoj Gori na snažnom partnerstvu i djelovanju shodno principima OEBS-a. Istakao je da OEBS želi da podrži Crnu Goru u konsolidaciji demokratskih institucija, unapređenju izbornog sistema i jačanju medijskih sloboda. Ukazao je i na fokusiran program saradnje u oblastima transnacionalnih prijetnji.

Zahvalivši na sveukupnoj podršci OEBS-a, premijer Marković je ocijenio da je ova organizacija jedan od najautoritativnijih svjedoka savremenog razvoja Crne Gore i njene demokratije.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE