Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković čestitao 70 godina Alijanse: U modernoj istoriji ne postoji dugovječniji i uspješniji političko-vojni savez od našeg (VIDEO)

Objavljeno: 04.04.2019. 14:49 Autor: mod
NATO danas obilježava 70 godina postojanja. Tim povodom, ministar odbrane, mr Predrag Bošković uputio je video poruku u kojoj saveznicima čestita sedam decenija uspostavljanja Organizacije Sjevernoatlantskog Ugovora.

“U modernoj istoriji ne postoji dugovječniji i uspješniji političko – vojni savez od našeg. To nije samo vojni savez, već savez koji svih ovih 70 godina promoviše vladavinu prava, zaštitu ljudskih prava i demokratije”, kaže Bošković. On je istakao da su saveznici okupljeni oko ključnih vrijednosti i principa, kojima su beskonačno posvećeni i koji predstavljaju čvrsti temelj garancije stabilnosti i dugovječnosti. 

“NATO je danas kredibilniji više nego ikada. Čuva bezbjednost naše teritorije, ali projektuje stabilnost i van svojih granica. Naša kredibilnost je zasnovana na sposobnosti prilagođavanja, efikasnom suočavanju sa savremenim bezbjednosnim izazovima i snažnom jedinstvu saveznica”, istakao je ministar Bošković.

On je na kraju iskazao uvjerenje da je Alijansa sposobna da odgovori i na sve buduće zadatke ukoliko ostanemo ujedinjeni u različitostima i posvećeni principu „svi za jednog – jedan za sve“.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?