Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković sa čelnicima Ulcinja: Unapređenjem infrastrukture stvaramo uslove za valorizaciju bogatih priordnih resursa

Premijer Marković sa čelnicima Ulcinja: Unapređenjem infrastrukture stvaramo uslove za valorizaciju bogatih priordnih resursa
Datum objave 04.04.2019 12:50 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu Video Video Download Download


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Vlada Crne Gore snažno je fokusirana na razvoj Ulcinja, a unapređenjem svekupne infrastrukture stvaraju se uslovi za valorizaciju bogatih prirodnih resursa, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i delegacije Ulcinja na čelu sa predsjednikom opštine Ljorom Nrekićem.

Čestitajući predstojeći Dan opštine Ulcinj građanima i lokalnom rukovodstvu, premijer Marković je istakao značaj odgovornog odnosa prema državnom novcu i pohvalio rezultate koje je lokalna vlast ostvarila na planu stabilizacije javnih finansija.

Predsjednik Marković je istakao da je važno da se infrastrukturni projekti realizuju zadovoljavajućom dinamikom i na kvalitetan način. Podsjetio je na fond koji će se formirati kroz investicioni program ekonomskog državljanstva, a u koji će se odvajati novac za unapređenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama.

Na sastanku je posebna pažnja posvećena investicijama u turizmu i zajednički konstatovana potreba povećanja hotelskih kapaciteta visoke kategorije. Razgovarano je i o izazovima sa kojima se suočava lokalna administracija kao i o načinima za njihovo prevazilaženje.

Predsjednik opštine Nrekić je kazao da u naredne dvije godine očekuju povećanje investicija i dinamičniji razvoj opštine.

Premijer Marković je kazao da će opština Ulcinj imati podršku Vlade na svim pitanjima važnim za građane i kreiranje uslova za njihov bolji i kvalitetniji život.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE