Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Премијер Марковић са челницима Улциња: Унапређењем инфраструктуре стварамо услове за валоризацију богатих приордних ресурса

Премијер Марковић са челницима Улциња: Унапређењем инфраструктуре стварамо услове за валоризацију богатих приордних ресурса
Датум објаве 04.04.2019 12:50 | Аутор КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу Видео Видео Доwнлоад Доwнлоад


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕСЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Влада Црне Горе снажно је фокусирана на развој Улциња, а унапређењем свекупне инфраструктуре стварају се услови за валоризацију богатих природних ресурса, оцијењено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и делегације Улциња на челу са предсједником општине Љором Нрекићем.

Честитајући предстојећи Дан општине Улцињ грађанима и локалном руководству, премијер Марковић је истакао значај одговорног односа према државном новцу и похвалио резултате које је локална власт остварила на плану стабилизације јавних финансија.

Предсједник Марковић је истакао да је важно да се инфраструктурни пројекти реализују задовољавајућом динамиком и на квалитетан начин. Подсјетио је на фонд који ће се формирати кроз инвестициони програм економског држављанства, а у који ће се одвајати новац за унапређење локалне инфраструктуре у мање развијеним општинама.

На састанку је посебна пажња посвећена инвестицијама у туризму и заједнички констатована потреба повећања хотелских капацитета високе категорије. Разговарано је и о изазовима са којима се суочава локална администрација као и о начинима за њихово превазилажење.

Предсједник општине Нрекић је казао да у наредне двије године очекују повећање инвестиција и динамичнији развој општине.

Премијер Марковић је казао да ће општина Улцињ имати подршку Владе на свим питањима важним за грађане и креирање услова за њихов бољи и квалитетнији живот.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ