Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković sa čelnicima Ulcinja: Unapređenjem infrastrukture stvaramo uslove za valorizaciju bogatih priordnih resursa

Objavljeno: 04.04.2019. 18:50 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE



Vlada Crne Gore snažno je fokusirana na razvoj Ulcinja, a unapređenjem svekupne infrastrukture stvaraju se uslovi za valorizaciju bogatih prirodnih resursa, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i delegacije Ulcinja na čelu sa predsjednikom opštine Ljorom Nrekićem.

Čestitajući predstojeći Dan opštine Ulcinj građanima i lokalnom rukovodstvu, premijer Marković je istakao značaj odgovornog odnosa prema državnom novcu i pohvalio rezultate koje je lokalna vlast ostvarila na planu stabilizacije javnih finansija.

Predsjednik Marković je istakao da je važno da se infrastrukturni projekti realizuju zadovoljavajućom dinamikom i na kvalitetan način. Podsjetio je na fond koji će se formirati kroz investicioni program ekonomskog državljanstva, a u koji će se odvajati novac za unapređenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama.

Na sastanku je posebna pažnja posvećena investicijama u turizmu i zajednički konstatovana potreba povećanja hotelskih kapaciteta visoke kategorije. Razgovarano je i o izazovima sa kojima se suočava lokalna administracija kao i o načinima za njihovo prevazilaženje.

Predsjednik opštine Nrekić je kazao da u naredne dvije godine očekuju povećanje investicija i dinamičniji razvoj opštine.

Premijer Marković je kazao da će opština Ulcinj imati podršku Vlade na svim pitanjima važnim za građane i kreiranje uslova za njihov bolji i kvalitetniji život.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?