Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Министарство спорта и младих: За освајаче медаља 45.000 еура

Министарство спорта и младих: За освајаче медаља 45.000 еура
Датум објаве 04.04.2019 12:55 | Аутор Министарство спорта и младих | Извор: Министарство спорта и младих

Испис Штампај страницу


Министар спорта и младих Никола Јановић, приредио је данас пријем у част црногорских каратиста Мариа Хоџића и Николе Маловића, поводом успјеха на недавно одржаном Европском сениорском првенству у Гвадалахари. Поред каратиста, пријему је присуствовао и предсједник Карате савеза Црне Горе, Иван Крстајић.

Марио Хоџић је на поменутом такмичењу освојио сребрну медаљу, док је Никола Маловић освојио бронзу.
  
Наше каратисте за наведене остварене резултате следују премије у износима од 20.000 за сребро односно 15.000 еура за бронзу, док ће селектору приспасти премија од 10.000 еура.

Министар Јановић је овом приликом честитао репрезентативцима и руководству Карате савеза на изузетном успјеху и истакао да се за овакве резултате Црна Гора може похвалити убједљиво највећим премијама у региону које су сигурно значајан мотив нашим спортистима да наставе са освајањем медаља на најзначајнијим европским и свјетским такмичењима.

Спортисти су се захвалили министру на пријему и подршци коју Министарство у континуитету пружа и истакли да овакав однос државе према њиховим успјесима су додатан мотив али и обавеза и одговорност да је увијек представе у најбољем свјетлу.
  
На крају, Крстајић је истакао задовољство што држава на прави начин препознаје значајне резултате, као и то да овакве награде много значе нашим младим спотистима као подстрек за нове побједе.