Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković čestitao Svjetski dan Roma: Vlada posvećeno stvara kvalitetan institucionalni okvir za unapređenje položaja manjinskih nacionalnih zajednica

Objavljeno: 07.04.2019. 15:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje lično ime pripadnicima romske zajednice i članovima Udruženja Roma Crne Gore sjutrašnji Svjetski dan Roma.

„Ambijent sveukupne kohezije i društvenog sklada, čini našu zemlju primjerom regiona i šire. Dan Roma je prilika da još jednom istaknemo da Vlada posvećeno stvara kvalitetan institucionalni okvir za unapređenje položaja manjinskih nacionalnih zajednica, te da se Crna Gora prepoznaje kao zemlja koja primjenjuje visoke međunarodne standarde u ovoj oblasti“ – navodi se u čestitki.

Premijer podsjeća da su u decembru prošle godine obezbijeđeni stanovi za 171 porodicu iz kampa Konik 1, čime smo nakon 18 godina zatvorili najveći kolektivni centar u Crnoj Gori.

“Prilika je i da saopštim da smo upravo ovih dana usvojili dokument kojim se uspostavljaju mjere i aktivnosti sa ciljem unapređenja statusa pripadnika romske zajednice u oblasti obrazovanja, zapošljavnja, kulture i zaštite identiteta” – navodi predsjednik Vlade Duško Marković u čestitki upućenoj romskoj zajednici povodom Svjetskog dana Roma.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?