Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bogdanović na Samitu kulture 2019. u Abu Dabiju

Objavljeno: 08.04.2019. 21:18 Autor: Ministarstvo kulture
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović učestvuje na Samitu kulture 2019. u Abu Dabiju, na poziv ministarke kulture i znanja Ujedinjenih Arapskih Emirata Nj.E. Noure Al Kaabi.Tema o kojoj se raspravlja na ovogodišnjem Samitu je uloga kulture u globalnim izazovima i uticaj kreativnosti i tehnologija na pozitivne promjene u svijetu.

Ministar Bogdanović je na Samitu, sa predstavnicima zemalja učesnica razgovarao o uporednim iskustvima u oblastima razvoja kulturno-umjetničkog stvaralaštva i kreativnih industrija i zaštite i očuvanja kulturne baštine. Takođe su razmotrene mogućnosti za saradnju na zajedničkim projektima kreativnih industrija, promocije kulturne raznolikosti, zaštite i očuvanja kulturne baštine i digitalizacije.

Na Samitu kulture u Abu Dabiju učestvuju lideri iz domena umjetnosti, kulturne baštine, medija, javnih politika i tehnologija.

Samit organizuje Ministarstvo kulture i znanja Ujedinjenih Arapskih Emirata, u saradnji sa globalnim partnerima: Kraljevskom akademijom umjetnosti, UNESKO, Gugenhajmom, Ekonomistom i Guglom. Samit se održava od 7. do 11. aprila 2019. godine.

Uz ministra Bogdanovića, na Samitu kulture 2019. u Abu Dabiju učestvuje i ambasadorka Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanka Jeknić.

Na marginama Samita ministar Bogdanović ce imati bilateralne susrete sa ministarkom kulture i znanja Ujedinjenih Arapskih Emirata, Nj.E. Nourom Al Kaabi i državnim ministrom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Nj.E. Zakijem Anvarom Nuseibehom.








 
  
MINISTARSTVO KULTURE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?