Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpisan Memorandum o saradnji KEI i Fakulteta pravnih nauka

Objavljeno: 10.04.2019. 18:12 Autor: KEI
Predstavnici Kancelarije za evropske integracije i Fakulteta pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica potpisali su Memorandum o saradnji, kojim je predviđeno sprovođenje aktivnosti od zajedničkog interesa i obavljanje stručne prakse studenata te univerzitetske jedinice u Kancelariji za evropske integracije.

Memorandum o saradnji, koja će se zasnivati na principima partnerstva, transparentnosti i međusobnog informisanja, danas su potpisali glavni pregovarač Aleksandar Drljević i dekan Fakulteta pravnih nauka Zoran Stojanović.

Drljević je podsjetio da je jedan od izazova na putu prema Evropskoj uniji kvalitetna priprema crnogorske verzije pravne tekovine EU.

„Naš zadatak, kao države kandidata, je da obezbijedimo dovoljan broj pravnika lingvista za rad u službama institucija Evropske unije. Zbog toga je cilj ovog Memoranduma sprovođenje projekata od zajedničkog interesa u oblasti evropske integracije, koji će studentima Fakulteta pravnih nauka, kroz usavršavanje i obavljanje stručne prakse u Kancelariji za evropske integracije, omogućiti da unaprijede svoja znanja i primijene u praksi ono što izučavaju na fakultetu“, istakao je on.

KEI

Glavni pregovarač je pozvao studente da iskoriste period studija i što više se upoznaju sa djelokrugom rada crnogorskih institucija, naročito Kancelarije za evropske integracije i aktuelnostima iz procesa pristupanja EU, kako bi sjutra svoj potencijal i znanje iskoristili u svrhu unapređenja stanja u svojoj državi, bilo kroz radni angažman u Crnoj Gori ili pak u institucijama EU.

Stojanović je zahvalio na mogućnosti da se studenti Fakulteta pravnih nauka kroz praktičan rad usavršavaju u Kancelariji za evropske integracije, ističući da će to biti samo jedan segment saradnje predviđene ovim Memorandumom.

„Praksa u Kancelariji za evropske integracije studentima će u velikoj mjeri pomoći da savladaju pravnu terminologiju. Usaglašavanje crnogorskog zakonodavstva sa pravnom tekovinom EU je težak posao, zbog čega je dobro da već sada počnemo da pripremamo mlade kadrove koji će kroz koju godinu biti sposobni da razumiju tu pravnu terminologiju. Na ovaj način će i naši studenti dati svoj doprinos ovom poslu od nacionalnog značaja“, rekao je dekan Fakulteta pravnih nauka.

SEKTOR ZA INFORMISANJE JAVNOSTI O EVROPSKOJ UNIJI I PROCESU PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI
GENERALNI SEKRETARIJAT VLADE






Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?