Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Neopravdano i nepotrebno svako saopštavanje informacija koje mogu otvoriti različita tumačenja o koncesionom aranžmanu za Aerodrome CG

Objavljeno: 10.04.2019. 20:15 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Povodom tvrdnje portala CDM da bi turski TAV „mogao preuzeti crnogorske aerodrome“ radi istinitog i cjelovitog informisanja javnosti saopštavamo:

Iako se u tekstu navodi da je tom mediju u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva potvrđeno da postoji interesovanje renomiranih turskih kompanija za koncesioni aranžman za crnogorske aerodrome, smatramo neopravdanim i nepotrebnim saopštavanje bilo kakvih informacija koje mogu otvoriti prostor za različita tumačenja usmjerena ka reklamiranju pojedinih interesenata za aerodrome Podgorica i Tivat.

Zakonska procedura ne poznaje formulacije i konstrukcije „da bi neko mogao preuzeti crnogorske aerodrome“, u trenutku kad Vlada još uvijek nije usvojila Koncesioni akt kao prvi korak tog procesa.

Obavještavamo javnost da je stvaranje preduslova za njegovo usvajanje u finalnoj fazi, a ona istovremeno znači i najavu sljedećih etapa koje prepoznaje zakonska procedura. Dakle, svaka objava u ovom trenutku, i spominjanje bilo koje zemlje ili komapnije, može samo da nanese štetu procesu koji će obilježiti transparentnost, ravnopravnost svih učesnika, i privlačenje najkredibilnih kompanija. Jasno ukazujemo da niko ne smije ugrožavati pomenute principe kojima Vlada kao vlasnik Aerodroma Crne Gore, ostaje posvećena do okončanja tog procesa.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?