Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković sa čelnicima CCCC i CRBC: Prva dionica autoputa biće završena sredinom iduće godine

Premijer Marković sa čelnicima CCCC i CRBC: Prva dionica autoputa biće završena sredinom iduće godine
Datum objave 13.04.2019 09:17 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Prva dionica autoputa Bar Boljare biće završena sredinom iduće godine i taj rok će biti ispoštovan, obećao je predsjednik kineske kompanije CCCC Liu Ćitao na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem u Dubrovniku kojem su prisustvovali i potpredsjednik CCCC Ven Gang i predsjednik CRBC Lu Šan sa saradnicima.

Premijer Marković je istakao važnost projekta za sveukupan razvoj Crne Gore i naglasio da se radovi moraju završiti u definisanom roku. 

“Autoput povezuje zemlju iznutra i podstiče razvoj svih sektora ekonomije. Takođe, u ovoj fazi imamo i posredne investicije u poljoprivredi, turizmu i drugim oblastima”, kazao je predsjednik Marković predstavnicima kompanije CCCC koja je među 500 najbogatijih svjetskih kompanija i među najvećim na svijetu za projektovanje i izgradnju puteva. CRBC, koji gradi prvu dionicu autoputa u Crnoj Gori, je kcerka firma CCCC. 

Kvalitetan završetak radova na prioritetnoj dionici, istakao je premijer Marković, kapital je za sve i otvoriće saradnju za projekte u budućcnosti. Sagovornici su se saglasili da je to projekat dvije države, da se mora raditi u partnerstvu te da će biti simbol prijateljstva Crne Gore i Kine. 

Liu je rekao da njegova kompanija CCCC uspješno radi širom svijeta te da imaju kapaciteta da rade i na više drugih projekata u Crnoj Gori. 

Premijer Marković je naveo da će u narednom periodu razmotriti opcije saradnje u različitim oblastima. 

“Naša ekonomija je u protekle dvije godine rasla po stopi od preko 4,7 odsto, a značajan generator takvog rasta je upravo izgradnja autoputa. Želim da ovakve stope rasta obezbijedim u dužem periodu i za to su nam potrebni kredibilni partneri i privatni kapital”, rekao je premijer. 

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE