Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Završeno učešće crnogorske delegacije na proljećnim sastancima Svjetske banke i MMF-a - usaglašene oblasti dalje saradnje u ovoj godini

Objavljeno: 15.04.2019. 13:13 Autor: Ministarstvo finansija
Delegacija Crne Gore koju predvode ministar finansija Darko Radunović i guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić završila je učešće na proljećnim sastancima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke. 

Tokom posljednjeg dana ovogodišnjih proljećnih sastanaka, delegacija se susrela sa zamjenikom izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda g-dinom Tao Zangom. Tokom sastanka je potvrđen nastavak sprovođenja mjera važnih za dalje jačanje fiskalne stabilnosti u Crnoj Gori.  Zamjenik izvršnog direktora MMF-a, g-din Zang je pozdravio preduzimanje mjera na snaženju finansijske stabilnosti i istakao da je uvođenje stečaja u dvije banke u Crnoj Gori dokaz da supervizija u zemlji dobro funkcioniše.

Predstavnici crnogorske delegacije su održali sastanak i sa zamjenikom direktora Sektora za fiskalna pitanja u Međunarodnom monetarnom fondu g-dinom Gerdom Švarcom, i ekspertskim timovima ovog sektora, koji pružaju tehničku pomoć Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi Crne Gore. Na sastanku su detaljno analizirani efekti dosadašnje tehničke podrške MMF-a za reforme poreske politike, sa fokusom na podršku za oblast reforme poreske administracije,  podršku jačanju administrativnih kapaciteta za implementaciju pravnog okvira za javno privatno partnerstvo, kao i efekte ekspertskih misija za analizu poreske politike, poreskog opterećenja rada i poreskih izuzeća. Dogovoreno je u kojim oblastima je potrebno nastaviti tehničku podršku MMF-a, a u kojima je, poput oblasti javno-privatnih partnerstava potrebno sagledati najoptimalniji model tehničke pomoći koji će ojačati administrativne kapacitete Ministarstva finansija.

Ministarstvo finansija i Centralna banka Crne Gore

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?