Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zajednički odgovor za kvalitetno reagovanje u slučaju većih požara

Objavljeno: 19.04.2019. 20:38 Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Svi raspoloživi kapaciteti sistema zaštite i spašavanja biće pripravni i spremni za predstojeću požarnu sezonu, poručeno je sa današnjeg sastanka kojim je predsjedavao ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, a kojem su prisustvovali predstavnici lokalnih službi zaštite i spašavanja, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Vojske Crne Gore, Uprave policije, Direktorata za vanredne situacije, te drugih nadležnih institucija.

Sastanak je upriličen kako bi se kroz konstruktivni dijalog sagledalo stanje u pogledu kapaciteta i spremnosti subjekata sistema zaštite i spašavanja u Crnoj Gori tokom ljetnjih mjeseci koji sa sobom nose povećan rizik od požara usljed visokih temperatura. 

Što se tiče ljudskih i tehničkih kapaciteta, i ove godine će biti angažovano oko 600 vatrogasaca-spasilaca i dva dobrovoljna vatrogasna društva, 180 vozila, tri aviona za gašenja požara, kao i helikopteri MUP-a i Vojske Crne Gore, konstatovano je na sastanku.

„Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja imaju zajedničku i jednaku odgovornost, i to je osnov za uspješno i kvalitetno reagovanje u slučaju većih požara“, poručio je ministar Nuhodžić i dodao da će ove sezone posebna pažnja biti posvećena pronalasku i procesuiranju lica identifikovanih za izazivanje požara. 

Učesnici sastanka apelovali su ovom prilikom i na građane da budu odgovorni i prema svojoj i tuđoj imovini i da poštuju preporuke nadležnih službi i organa u cilju smanjenja rizika od požara. 

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

  
  
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?