Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

XVIII Igre malih zemalja Evrope 2019. iskoristiti za dalju međunarodnu promociju Crne Gore

XVIII Igre malih zemalja Evrope 2019. iskoristiti za dalju međunarodnu promociju Crne Gore
Datum objave 22.04.2019 15:10 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore, Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje i opštine Budva, Bar i Tivat, kao i nadležni državni organi preduzimaju sve potrebne aktivnosti kako bi XVIII Igre malih zemalja Evrope 2019, koje će biti održane u našoj zemlji od 27. maja do 1. juna, bile organizovane na najvišem nivou i iskorišćene za promociju Crne Gore kao stabilne države i prestižne investicione i turističke destinacije – zaključeno je na prvoj sjednici Počasnog odbora Igara malih zemalja Evrope 2019. kojim je predsjedavao predsjednik Odbora, premijer Duško Marković.

Gradonačelnici i predsjednici opština u kojima će biti održane igre informisali su Odbor o pripremama infrastrukture za održavanje igara prepoznajući značaj takmičenja koje će okupiti više od 1.000 sportista, i još toliko pratećeg osoblja. Oni su iskazali punu spremnost da finansijski doprinesu manifestaciji izdvajanjem budžetskih sredstava pored 605.000 eura, sa koliko je Vlada podržala manifestaciju i na taj način će u potpunosti biti zatvorena finansijska konstrukcija Igara.

Počasni odbor je sa prve sjednice pozvao javna preduzeća i druge sponzore da u granicama mogućnosti podrže takmičenje i time daju doprinos daljoj afirmaciji naše zemlje.

„Ove igre nemaju samo sportski značaj, već, s obzirom da ih čine male, ali uspješne zemlje Evropske unije i da iza njih stoje renomirane sportske organizacije, ovo je prava prilika da se Crna Gora na kvalitetan način još jedanput predstavi svijetu i potvrdi svoja ekonomska, politička i sportska opredjeljenja“ – rekao je premijer Duško Marković.

Na Igrama malih zemalja, koje se u okviru Evropskog olimpijskog komiteta organizuju od 1985. godine, učestvuju države koje ispunjavaju uslov da imaju manje od milion stanovnika: Andora, Crna Gora, Island, Kipar, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako i San Marino. Takmičenja se organizuju u atletici, boćanju, odbojci, odbojci na pijesku, košarci, plivanju, džudou, streljaštvu, tenisu i stonom tenisu.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE