Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Počinju radovi na izgradnji fabrike bileta u Uniprom KAP-u

Objavljeno: 24.04.2019. 20:57 Autor: Ministarstvo ekonomije
“Nastavak proizvodnje aluminijuma ima veliki značaj za ukupni ekonomski razvoj Crne Gore i kroz najavljene investicije "Uniprom" će nastaviti jačanje svoje pozicije na tržištu aluminijuma, što će u mnogome doprinositi jačanju crnogorske ekonomije”, kazala je ministarka ekonomije danas prilikom označavanja početka radova na izgradnji fabrike bileta/trupaca u okviru Uniprom KAP-a.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić i vlasnik Uniproma Veselin Pejović, danas su zajednički označili početak radova na fabrici. 

Sekulić je kazala da je Uniprom - Kombinat Aluminijuma Podgorica prepoznat kao subjekt sa jasnom vizijom, jasno definisanim kratkoročnim i dugoročnim ciljevima i smjernicama za dalji razvoj preduzeća.

„Pored već postavljene fabrike silumina koja će proizvoditi 30.000 t specijalnih legura izuzetne ino tržišne vrijednosti od 75 mil dolara koja će uskoro biti i otvorena, danas počinjemo realizaciju sledećeg projekta, a to je izgradnja nove fabrike aluminijumskih bileta-trupaca“ - istakao je Veselin Pejović. 

Otvaranje fabrike planirano je za decembar 2019. godine. Planirana vrijednost ove investicije je otprilike 15 miliona eura, a u okviru fabrike silumina i bileta planirano je otvaranje 80 radnih mjesta.

“Očekujemo da ova velika investiciona ulaganja podstaknu i značajan broj novih radnih mjesta i uzročno-povezanih investicija, pa Uniprom KAP u budućnosti vidimo kao veoma važan privredni subjekat za Crnu Goru”, zaključila je Sekulić.

MINISTARSTVO EKONOMIJE
BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?