Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Duško Marković primio poslanika Bundestaga Kristijana Šmita: Crna Gora zainteresovana za još snažnije partnerstvo sa SR Njemačkom

Premijer Duško Marković primio poslanika Bundestaga Kristijana Šmita: Crna Gora zainteresovana za još snažnije partnerstvo sa SR Njemačkom
Datum objave 24.04.2019 19:19 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je poslanika Hrišćansko-demokratske unije u Bundestagu Kristijana Šmita.

Premijer je, podsjetivši na dijalog na najvišem nivou između dviju država koji je uslijedio nakon njegovih prošlogodišnjih zvaničnih razgovora sa kancelarkom Angelom Merkel vođenih u Berlinu, iskazao zadovoljstvo činjenicom da je u završnoj fazi realizacija tada postignutog dogovora da Njemačka uputi ekspertsku pomoć Crnoj Gori u oblasti unapređenja vladavine prava. Predsjednik Marković je u tom kontekstu naglasio zainteresovanost Crne Gore za partnerstvo sa Njemačkom u daljem prevladavanju izazova i u našem procesu evropske integracije.

„Naš interes i naša želja je da sa Njemačkom imamo dijalog o ključnim pitanjima razvoja kao i na bilateralnom planu. To nam ne treba radi nekog jačanja naše pozicije već su nam potrebni njemačko znanje i iskustvo da nastavimo dinamične reforme i još brže i kvalitetnije unapređujemo svoj sistem“ – rekao je predsjednik Vlade.

Premijer Duško Marković je podrobno informisao sagovornika o ekonomskim i političkim rezultatima Vlade, o rezultatima naše evropske integracije kao i o strateškim prioritetima u narednom periodu.

Poslanik Kristijan Šmit je čestitao premijeru na članstvu Crne Gore u NATO-u, iskazao punu podršku reformama koje naša zemlja sprovodi kao i našoj evropskoj integraciji zaključivši da je cilj da se zastavama Crne Gore i NATO-a priključi i treća zastava – Evropske unije.

Sagovornici su se saglasili o mogućnostima snažnijih njemačkih investicija u Crnu Goru.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

FOTO: https://flic.kr/s/aHsmbQbe6z