Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković čestitao Uskrs: Samo zajednica koja poštuje Državu i njene zakone, koji su garant mira i prosperiteta – jeste napredno društvo

Objavljeno: 27.04.2019. 17:24 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković uputio je uskršnju čestitku svim građanima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru. 

„Svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori, u ime Vlade i u svoje lično, čestitam Uskrs, jedan od najvažnijih praznika svakog hrišćanina“ – navodi se u čestitki.

Premijer izražava uvjerenje da će porodična i prijateljska okupljanja, podstaknuta svjetlom blagih dana, ojačati povjerenje i razumijevanje među ljudima i ohrabriti nas da sa dobrim ljudima od svakog zla i nevolje čuvamo jedni druge, a udruženi – našu Crnu Goru.

„Samo zajednica koja poštuje Državu i njene zakone, koji su garant mira i prosperiteta – jeste napredno društvo. Ni vjera u Boga ne ide odvojeno od poštovanja ovozemaljskih zakona. Te dvije vrijednosti se ne isključuju već nadopunjuju, a Crna Gora treba da ostane primjer takve zajednice. Stoga želim da blage poruke praznika koji označava pobjedu života nad smrću, podstaknu vrline praštanja i povjerenja, i ponukaju da ispružene ruke, poštujući i pomažući jedni druge, idemo naprijed, za dobro sadašnjih i generacija koje dolaze“ – navodi u uskršnjoj čestitki predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?