Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Duško Marković čestitao 1. maj: Imamo 15.000 radnih mjesta više nego na početku mandata, zajedno nastavljamo da unapređujemo položaj zaposlenih

Datum objave 01.05.2019 07:31 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je u ime Vlade i svoje lično, svim zaposlenima 1. maj – Međunarodni praznik rada navodeći da na ovaj dan dijeli sa njima zadovoljstvo da u odnosu na početak mandata Vlade, danas imamo oko 15 hiljada više zaposlenih u Crnoj Gori.

„Cijeli set mjera za unapređenje položaja radnika – poput izmjene radnog vremena u javnoj upravi, uvođenja slobodne nedjelje u sektoru trgovine i povećanja minimalne zarade za 15 odsto sa smanjenjem poreskog opterećenja rada, pozitivno će uticati na kvalitet života skoro stotine hiljada zaposlenih i njihovih porodica. Usljed snažnog ekonomskog rasta tokom prethodne dvije godine, porastao je i bruto domaći proizvod po glavi stanovnika. Prosječna zarada je nominalno povećana, a prema zvaničnim podacima stopa nezaposlenosti žena u 2018. godini bila je na najnižem nivou od obnove nezavisnosti“ – navodi se prvomajskoj poruci predsjednika Vlade.

Premijer Duško Marković izražava posebno zadovoljstvo činjenicom da su uspjesi koje smo postigli u prethodnom periodu, došli kao rezultat dijaloga sa zaposlenima, sindikatima i privredom, koji nastavljamo u zajedničkom interesu.

„U uvjerenju da ćemo udruženi nastaviti da unapređujemo položaj zaposlenih, snažeći građanina i porodicu kao osnovu zdravog i bogatog društva, još jednom vam čestitam Međunarodni praznik rada“ – navodi u prvomajskoj poruci predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE