Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na 5. Svjetskom forumu o interkulturalnom dijalogu u Bakuu

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na 5. Svjetskom forumu o interkulturalnom dijalogu u Bakuu
Datum objave 02.05.2019 11:44 | Autor Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ispis Štampaj stranicu


Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić učestvuje na 5. Svjetskom forumu o interkulturalnom dijalogu „Unapređenjem dijaloga protiv diskriminacije, nejednakosti i nasilnih konflikata“, koji se 02. i 03. maja 2019. godine održava u Bakuu.

Forum se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva, i u saradnji sa Organizacijom Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO), UN Alijansom civilizacije, UN Svjetskom turističkom organizacijom, Savjetom Evrope i Islamskom organizacijom za obrazovanje, nauku i kulturu (ISESCO), u okviru Baku procesa za interkulturni dijalog.

Forum je otvorio predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev,

Svjetski forum o interkulturalnom dijalogu okupio je šefove međunarodnih organizacija, ministre vanjskih poslova, kulture, obrazovanja, parlamentarce i diplomate, kao i predstavnike civilnog sektora, što otvara mogućnost za brojne bilateralne susrete i konkretne dogovore za saradnju sa zemljama učesnicama Foruma.

Tokom prvog dana učešća na Svjetskom forumu, ministar Nuhodžić će danas imati sastanke sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Azerbejdžan Ramilom Usubovim i sa šefom Državne migracione službe Vusalom Husejnovim.

Ministarstvo unutrašnjih poslova