Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na 5. Svjetskom forumu o interkulturalnom dijalogu u Bakuu

Objavljeno: 02.05.2019. 17:44 Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić učestvuje na 5. Svjetskom forumu o interkulturalnom dijalogu „Unapređenjem dijaloga protiv diskriminacije, nejednakosti i nasilnih konflikata“, koji se 02. i 03. maja 2019. godine održava u Bakuu.

Forum se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva, i u saradnji sa Organizacijom Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO), UN Alijansom civilizacije, UN Svjetskom turističkom organizacijom, Savjetom Evrope i Islamskom organizacijom za obrazovanje, nauku i kulturu (ISESCO), u okviru Baku procesa za interkulturni dijalog.

Forum je otvorio predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev,

Svjetski forum o interkulturalnom dijalogu okupio je šefove međunarodnih organizacija, ministre vanjskih poslova, kulture, obrazovanja, parlamentarce i diplomate, kao i predstavnike civilnog sektora, što otvara mogućnost za brojne bilateralne susrete i konkretne dogovore za saradnju sa zemljama učesnicama Foruma.

Tokom prvog dana učešća na Svjetskom forumu, ministar Nuhodžić će danas imati sastanke sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Azerbejdžan Ramilom Usubovim i sa šefom Državne migracione službe Vusalom Husejnovim.

Ministarstvo unutrašnjih poslova

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?