Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Nuhodžić: Saradnja u oblasti bezbjednosti će učvrstiti prijateljske i partnerske odnose Crne Gore i Azerbejdžana

Objavljeno: 02.05.2019. 22:26 Autor: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić poručio je, na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Azerbejdžan Ramilom Usubovim, da će saradnja u oblasti bezbjednosti dodatno učvrstiti prijateljske i partnerske odnose Crne Gore i Azerbejdžana.

„MUP Crne Gore je snažno posvećen da saradnju sa Republikom Azerbejdžan u borbi protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja narkotika, terorizma i nasilnog ekstremizma dodatno unaprijedi, u cilju brže i efikasnije razmjene informacija“, saopštio je ministar Nuhodžić. Ministar unutrašnjih poslova Azerbejdžana Ramil Usubov je naglasio da će saradnja biti poboljšana kroz razmjenu iskustava i eksperata na poslovima koje obavljaju dva ministarstva unutrašnjih poslova.

MUPTokom razgovora sa šefom Državne migracione službe Republike Azerbejdžan Vusalom Husejnovim saopšteno je da pitanje migracija zahtijeva zajedničko djelovanje, i zemalja na izvorištu migracija i zemalja tranzita ili destinacije migranata. Zajednički je ukazano na značaj usvajanja i primjene međunarodnih standarda, ali i nacionalnih zakona, uz poštovanje vrijednosti humanosti i solidarnosti. „Važno je da se sve zemlje u rješavanju pitanja migracija djeluju zajedno i u istinskom partnerstvu, uključujući i borbu protiv trgovine ljudima“, rekao je ministar Nuhodžić. Takođe, zaključeno je da je Sporazumom između dvije vlade o readmisiji lica koja su bez dozvole boravka, koji je potpisan 2017. godine u Podgorici, omogućena još bolja međusobna saradnja u suzbijanju ilegalnih migracija.

U srdačnoj i otvorenoj atmosferi sa svim sagovornicima, konstatovano je da kvalitetna i intenzivna saradnja svjedoče o prijateljskim odnosima dvije zemlje, koji su doveli i do realizacije vrijednih infrastrukturnih projekata kao što je turistički kompleks Porto Novi. Takođe, pozdravljeni su rezultati koje Crna Gora ostvaruje na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu, što predstavlja najbolju preporuku za buduće investicije Azerbejdžana. Posebno je pohvaljen odnos koji Crna Gora ima sa susjedima i ocijenjeno da je integracija u evropske i evroatlantske strukture od izuzetnog značaja za sigurnost i stabilnost Balkana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?