Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković sa Akarom: Jačanje saradnje kroz modernizaciju VCG i školovanje naših kadeta u Turskoj

Objavljeno: 02.05.2019. 22:36 Autor: mod

modMinistar odbrane Crne Gore, mr Predrag Bošković sastao se danas u Istanbulu sa ministrom nacionalne odbrane Republike Turske, Hulusijem Akarom .

Ministar Bošković je iskazao zadovoljstvo saradnjom Crne Gore i Republike Turske u oblasti odbrane i istakao spremnost za njeno intenziviranje kroz nove bilateralne projekte, posebno imajući u vidu veoma razvijenu vojnu industriju Republike Turske.

Bošković je informisao turskog kolegu o procesu modernizacije Vojske Crne Gore, kroz opremanje jedinica i razvoj vojnih sposobnosti. On je izrazio zadovoljstvo uspješnom implementacijom Okvirnog sporazuma za nabavku uniforme za potrebe naše vojske na period od pet godina. U skladu sa sporazumom, prošle godine je pripadnicima Vojske Crne Gore iz Turske isporučena uniforma visokog kvaliteta, a tokom ove se očekuje nabavka terenske, službene i pilotske uniforme, kao i odjeće za vazduhoplovne tehničare. Tim povodom, ministar je u Istanbulu potpisao Ugovor o nabavci uniforme za potrebe Vojske Crne Gore za tekuću godinu.

Ministar Akar je izrazio zadovoljstvo napretkom bilateralne saradnje Crne Gore i Turske, čijem će unapređenju snažno doprinijeti i nedavna odluka Ministarstva odbrane Crne Gore o školovanju kadeta na vojnim akademijama u Republici Turskoj. Akar je kazao da je Crna Gora prepoznata kao kredibilan partner međunarodne zajednice, posebno ističući značajan doprinos Vojske Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti. Osvrćući se na bezbjednost ovog regiona i aktuelne bezbjednosne izazove, Akar je naglasio važnost jačanja integrisanog djelovanja, čime možemo zajednički doprinijeti bezbjednijem okruženju.

Ministar Bošković sjutra će posjetiti IDEF, Međunarodni sajam odbrambene industrije koji se 14. put održava u Istanbulu.

Ministarstvo odbrane

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?