Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ugovorena izgradnja elektroenergetske infrastrukture za potrebe budućeg kompleksa Đalovića pećine

Objavljeno: 07.05.2019. 23:07 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vlada Crne Gore opredijelila je kroz Kapitalni budžet skoro 700.000 eura za izgradnju primarne elektroenergetske infrastrukture za potrebe napajanja kompleksa Đalovića pećine, na teritoriji opštine Bijelo Polje, a ugovor za ove radove danas su potpisali Uprava javnih radova i danilovgradsko preduzeće “Eurozoks”.

Rok za završetak radova je pet mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Trasa se sastoji od oko 6.100 metara vazdušnog voda 35 kV sa 55 stubnih mjesta i oko 360 metara podzemnog kabla.

Predviđeni dalekovod povezuje elektroenergetsku infrastrukturu postojeće trafostanice 35/10 Nedakusi i planirane trafostanice 35/10 Bistrica. Pored toga što će obezbijediti napajanje infrastrukture budućeg kompleksa manastira Podvrh, žičare i same Đalovića pećine, ova investicija će ujedno doprinijeti značajno pouzdanijem i kvalitetnijem napajanju električnom energijom domaćinstava koja pripadaju tom području.

Na ovaj način, ulaganje u valorizaciju turističkih kapaciteta Đalovića pećine, direktno će uticati na poboljšanje kvaliteta života građana tog dijela opštine Bijelo Polje.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?