Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Počinje izgradnja elektroenergetske infrastrukture za napajanje skijališta Žarski i Cmiljača

Objavljeno: 09.05.2019. 15:26 Autor: UPRAVA JAVNIH RADOVA
Izgradnja elektroenergetske infrastrukture za potrebe napajanja budućih žičara u okviru ski kompleksa Cmiljača i Žarski počeće narednih dana, a prvi elementi biće završeni do kraja tekuće godine.

Ugovorom koji su juče potpisali Uprava javnih radova i podgoričko doo “Eminent”, precizirana je izgradnja trafostanice 35/10 kV na lokaciji Majstorovina u Bijelom Polju. Vrijednost ove investicije, koju će Vlada Crne Gore finansirati kroz Kapitalni budžet, iznosi više od 1,18 miliona eura, a rok za završetak radova je šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Projekat predstavlja dio aktivnosti koje Vlada u kontinuitetu realizuje u cilju valorizacije turističkih potencijala sjevera države. Za skijališta Cmiljača i Žarski je već ranije ugovorena montaža žičara, a procijenjena vrijednost kompletnih investicija na ova dva lokaliteta je više od 52 miliona eura.

UPRAVA JAVNIH RADOVA


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?