Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Janović i Davije: Usavršavanjem stručnog kadra u sportu do boljih uslova za rad sa mladima

Janović i Davije: Usavršavanjem stručnog kadra u sportu do boljih uslova za rad sa mladima
Datum objave 09.05.2019 11:11 | Autor Ministarstvo sporta i mladih | Izvor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta i mladih Nikola Janović i ambasadorka OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije primili su danas profesore fizičkog vaspitanja i trenere koji će učestvovati na regionalnoj obuci, koja se, u organizaciji OEBS-a i Kancelarije UN-a za droge i kriminal (UNODC), od 14. do 16. maja ove godine, održava u Beogradu.

Ambasadorka Davije je istakla da su mladi pokretačka snaga za proces pomirenja i saradnje u regionu. Čestitala je Crnoj Gori na iskazivanju interesa za učešće u ovoj regionalnoj inicijativi koja se fokusira na prevenciji kriminala mladih kroz obrazovne programe. Davije je takođe čestitala izabranim učesnicima i poželjela im uspjeh tokom obuke i njihovog budućeg rada.

Ministar Janović je poželio uspješnu obuku učesnicima i istakao da ga raduje što se sport sve više prepoznaje kao korisno sredstvo za prevenciju negativnih pojava u društvu uz uvjerenje da će stečena znanja i vještine profesorima i trenerima dati novi kvalitet u radu sa mladima.

Učesnici obuke, treneri Zoran Abramović i Marko Radusinović i profesori fizičkog vaspitanja, Adnan Mušović i Aleksandra Ražnatović zahvalili su se Ministarstvu sporta i mladih i Misiji OSCE-a u Crnoj Gori koji su im pružili priliku za usavršavanje i mogućnost da po povratku nove vještine prenesu i svojim kolegama u cilju daljeg zajedničkog doprinosa razvoju mladih kroz sport.
 

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH

FOTO: https://flic.kr/s/aHsmB66f4T