Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Janović: Ministarstvo će pomagati istaknute crnogorske klubove

Objavljeno: 14.05.2019. 20:24 Autor: Ministarstvo sporta i mladih
Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je predsjednike, odnosno predstavnike 10 crnogorskih klubova koje je ovo Ministarstvo finansijski podržalo. Podrška je opredijeljena u skladu sa Zakonom o sportu, a na osnovu kategorizacije COK-a i biće realizovana prema sportskim klubovima iz prve kategorije sportova.

Tom prilikom ministar Janović je istakao da Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih kontinuirano rade na unapređivanju sportske infrastrukture, uključivanju što većeg broja djece u sport, kao i prepoznavanja boljeg pozicioniranja naših istaknutih klubova na međunarodnoj sportskoj sceni. 

Ovo je samo jedan segment aktivnosti koje Ministarstvo sporta i mladih sprovodi kada je u pitanju podržavanje rada sportskih klubova. Iz ovog Vladinog resora za naredni period najavljuju podršku i drugim klubovima, koja će biti realizovana kroz sistem dječijeg sporta do kraja tekuće godine. 
  
Iz Budžeta Ministarstva sporta i mladih za podršku istaknutim klubovima biće izdvojeno 300.000 eura.
  
Sastanku su prisustvovali: Zoran Vuković (FK “Breznica”), Zoran Vujičić (ŽKK “Budućnost”), Miloš Mračević (PVK “Jadran”), Dragan Samardžić (VK “Primorac”), Vido Đakonović (RK “Lovćen”), Srđan Markoč (ŽRK “Budućnost), Slobodan Šebek (ŽOK “JedinstvoFranca”), Nenad Vujanović (ŽOK “Luka Bar”), Dragan Blagojević (Džudo klub “Akademik”) i Omer Nurković (Džudo klub “Ibar”).

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?