Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Janović na Kupu u Beranama: Crnogorski sport raste sa djecom

Janović na Kupu u Beranama: Crnogorski sport raste sa djecom
Datum objave 15.05.2019 12:24 | Autor Ministarstvo sporta i mladih | Izvor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicuMinistarstvo sporta i mladih

Ministar Nikola Janović je u Beranama prisustvovao održavanju završnog turnira Kupa u odbojci za djevojčice uzrasta VI i VII razreda osnovnih škola, koji se ove godine održava po drugi put.

Janović je u svom obraćanju poručio da je zadovoljan što Kup u odbojci polako postaje kontinuitet, te što je ove godine primjetno veći broj djece nego prošle. ,,Naša ideja o školskom sportu raste zajedno sa našim malim sportistima. Sport jeste vrsta igre, a igra pripada djeci. Stoga smo u Ministarstvu sporta i mladih prepoznali da školski sport mora biti njegovan i promovisan, i da razvijajući sport razvijamo takmičarski duh i budimo ono najbolje u djeci.“ istakao je Janović.
 
Ministar je u Beranama poručio i da ga raduje da se ove godine finale Kupa u odbojci održava u Beranama, čime se pokazuje da se i u ovom segmentu vodi računa o ravnopravnoj regionalnoj zastupljenosti. ,,Nakon novih sportskih infrastrukturnih projekata koje je Vlada realizovala u ovom gradu, Berane je i dalje grad sporta, kao što mu i priliči, uz brzinu Lima i snagu Smiljevice”, zaključio je Janović.

Ministarstvo sporta i mladih

Na finalu Kupa ministar Janović je uručio plakete partnerima u ovom projektu: Jonuzu Mujeviću- direktoru Monteputa, Danilu Orlandiću-direktoru Aerodroma Crne Gore i Svetlani Roganović-direktorici Mikrofinansijske institucije Monte Credit; kao i predsjedniku Odbojkaškog saveza-Cvetku Pajkoviću, predsjedniku Rukometnog saveza-Petru Kapisodi i predstavniku Fudbalskog saveza-Amilu Gerini koji su pomogli realizaciju takmičenja. Takmičenju je prisustvovao i predsjednik Školskog sportskog saveza-Budimir Vukićević. Ovom prilikom su takođe uručene i lopte školama učesnicama završnog turnira.