Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković: Nesumnjiva podrška Bundestaga i predsjednika Šojblea Crnoj Gori

Objavljeno: 16.05.2019. 01:11 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenio je izvanrednim današnji razgovor sa predsjednikom njemačkog Bundestaga Volfgangom Šojbleom, na kraju dvodnevne radne posjete SR Njemačkoj.

„To je bio izvanredan razgovor o saradnji Crne Gore i njemačkog Bundestaga, prije svega na planu evropske integracije i boljeg razumijevanja Bundestaga o onome što radi Crna Gora, o napretku koji ostvaruje i izazovima koje ima. Nesumnjivo da imamo i podršku i razumijevanje i Predsjednika i njemačkog Bundestaga“, naglasio je predsjednik Marković.

Sumirajući sadržaj razgovora u Odboru za evropske poslove Bundestaga, gdje je predstavio napredak Crne Gore, izazove koje imamo i našu sveukupnu razvojnu viziju, premijer je istakao: „Bilo je veliko interesovanje, veliki broj pitanja, sat i po je trajao taj dijalog između mene i njemačkih parlamentaraca. Dobili smo i priznanje, dobili smo i određena upozorenja kako stvari u našim politikama treba da unapređujemo i činimo ih efektivnijim.“

Premijer je zaključio da je razgovor bio veoma uspješan, uz podrška Bundestaga Crnoj Gori i dodao: „Dolazim sa novim, značajnim ohrabrenjem za Crnu Goru i njenu administraciju, ne samo na putu evropske integracije, nego i jačanja bilateralnih odnosa između dvije države.“

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?