Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Dan nezavisnosti u bazi Marmal: Bošković sa našim vojnicima obilježio praznik

Objavljeno: 21.05.2019. 23:56 Autor: mod
Ministar odbrane, mr Predrag Bošković danas je u bazi Marmal u Avganistanu organizovao skromni prijem povodom 21. maja, crnogorskog Dana nezavisnosti.

mod mod

Ministar je pripadnicima X kontingenta u misiji Odlučna podrška u Avganistanu, iskazao duboko poštovanje zbog hrabrosti i profesionalne odvažnosti. 

On im je čestitao 21. maj, jedan od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji Crne Gore, podsjećajući ih da će njihove voničke dužnosti trajati i onda kada više ne budu nosili uniformu Vojske Crne Gore. 

mod

Ministar Bošković je naglasio da su sve ocjene koje je čuo od njihovih nadređenih tokom svog boravka u bazi Marmal bile izuzetne, zahvaljujući im se na svemu onome što su uradili za protekla tri mjeseca za dobrobit stanovnika Avganistana, kao i za očuvanje mira i stabilnosti te prelijepe zemlje. 

“Nadam se da će tako proteći i preostala tri mjeseca vašeg boravka ovdje, u misiji Resolute Support, kako bi vaše sposobnosti bile nadograđene i kako bi ta iskustva mogli da ih iskoristite u kasarnama Vojske Crne Gore”, zaključio je ministar Bošković. 

mod
  
Pored pripadnika X kontingenta u misiji Resolute Support (Odlučna podrška) , prijemu su prisustvovali predstavnici međunarodnih snaga u misiji. 

Ministar je ranije jutros uručio medalje pripadnicima X kontingenta VCG za uspješan angažman u misiji Resolute Support (Odlučna podrška). 

mod

On je tom prilikom poručio našim vojnicima da medalje koji su dobili oni i svi njihovi prethodnici služe za ponos cijeloj državi Crnoj Gori, te da su najbolji dokaz na koji način se naši vojnici odnose prema zadacima u međunarodnom okruženju i prema unifomi koju nose. 

mod

Bošković je istakao da se nijednog momenta nije dvoumio da li da Dan nezavisnosti provede sa našim vojnicima u Avganistanu. 

“To je izraz našeg poštovanja prema onome što radite u ovoj misiji”, zaključio je ministar.

mod

Bošković je danas u bazi Marmal prisustvovao i obilježavanju Dana Oružanih snaga Mađarske. 

mod

Ministarstvo odbrane

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?