Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Predsjednik Marković na Premijerskom satu: Crna Gora neće prekidati diplomatske odnose sa Rusijom

Predsjednik Marković na Premijerskom satu: Crna Gora neće prekidati diplomatske odnose sa Rusijom
Datum objave 28.05.2019 13:14 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Download Download


„Vlada Crne Gore neće prekinuti diplomatske odnose sa Ruskom Federacijom, već će strpljivo i razumno nastojati da odnose podigne na viši nivo“ – rekao je danas u Skupštini predsjednik Vlade Duško Marković odgovarajući na pitanje Kluba poslanika Demokratskog fronta da li će Vlada to učiniti nakon što je Viši sud u Podgorici izrekao presude i dvojici državljana Ruske Federacije.

Premijer je rekao da ne postoje rizici po mir i stabilnost zemlje nakon presuda za pokušaj terorizma uoči prethodnih parlamentarnih izbora i ocijenio da ih neće ih biti ni nakon donošenja pravosnažne presude.

„Država mora i može da obezbijedi sigurnost svakog pojedinca i porodice u Crnoj Gori, i naravno izvršavanje odluka organa državne vlasti. To je Ustavna obaveza i Vlada ima kapacitet i odlučnost da je slijedi“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković.

Predsjednik Vlade je zaključio da su građani Crne Gore pokazali kroz našu tešku i dramatičnu istoriju da su sposobni da slijede vrijednosti mira, suživota i zajedništva.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE