Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković na Premijerskom satu: Crna Gora neće prekidati diplomatske odnose sa Rusijom

Objavljeno: 28.05.2019. 19:14 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
„Vlada Crne Gore neće prekinuti diplomatske odnose sa Ruskom Federacijom, već će strpljivo i razumno nastojati da odnose podigne na viši nivo“ – rekao je danas u Skupštini predsjednik Vlade Duško Marković odgovarajući na pitanje Kluba poslanika Demokratskog fronta da li će Vlada to učiniti nakon što je Viši sud u Podgorici izrekao presude i dvojici državljana Ruske Federacije.

Premijer je rekao da ne postoje rizici po mir i stabilnost zemlje nakon presuda za pokušaj terorizma uoči prethodnih parlamentarnih izbora i ocijenio da ih neće ih biti ni nakon donošenja pravosnažne presude.

„Država mora i može da obezbijedi sigurnost svakog pojedinca i porodice u Crnoj Gori, i naravno izvršavanje odluka organa državne vlasti. To je Ustavna obaveza i Vlada ima kapacitet i odlučnost da je slijedi“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković.

Predsjednik Vlade je zaključio da su građani Crne Gore pokazali kroz našu tešku i dramatičnu istoriju da su sposobni da slijede vrijednosti mira, suživota i zajedništva.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?