Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Predsjednik Duško Marković na Premijerskom satu: Odgovor na slučaj davanja koverte novca bivšem gradonačelniku dale su nadležne institucije

Predsjednik Duško Marković na Premijerskom satu: Odgovor na slučaj davanja koverte novca bivšem gradonačelniku dale su nadležne institucije
Datum objave 28.05.2019 14:23 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Download Download


Predsjednik Vlade Duško Marković rekao je u Skupštini na Premijerskom satu da je odgovor na slučaj davanja koverte novca bivšem gradonačelniku Podgorice dala Agencija za sprječavanje korupcije kao i da Specijalno državno tužilaštvo sprovodi sveobuhvatne aktivnosti, te odluku o tome kakve će konsekvence snositi neko ako je prekršio zakon ne donosi predsjednik Vlade već nadležne institucije.

Odgovarajući na pitanje predstavnika Kluba poslanika SNP-DEMOS Miodraga Lekića da li je smatra da zbog tog slučaja treba da bude nekih posljedica „za vrh vlasti ove zemlje“ premijer Marković je rekao da će poštovati svaku odluku koju donesu nadležne institucije.

„Ja zaista vjerujem da Vi ne prizivate neke prijeke sudove u Crnoj Gori, koji bi preko noći odlučivali ko će snositi posljedice. Apelujem da upravo poslanici šalju poruke javnosti da se moraju poštovati institucije i njihove odluke. Vidjećemo kakve će te odluke u konačnom biti“ – rekao je predsjednik Vlade.

Na dodatno pitanje namjerava li da „pokrene ozbiljnu državničku inicijativu građenja i ostvarivanja širokog građanskog konsenzusa u crnogorskom društvu na postulatima pravne države, racionalne ekonomije i politički-kulturno integrisane zemlje“ premijer Duško Marković je rekao da od izbora ove Vlade uporno poziva na dijalog.

„Ukazujem na okolnost da naše brojne razlike mogu biti prevaziđene u otvorenom i poštenom dijalogu. Nadam se da ste registrovali te moje, više puta ponovljene pozive svim opozicionim strukturama. To ne činim da bih fingirao ličnu, ili poziciju Vlade, ili moje stranke. Već uvjeren da nam je ta vrsta dijaloga jedina karika koja nam nedostaje da obezbijedimo stabilan razvoj naše drzave, bez obzira ko vršio vlast. Evo i danas ponavljam moju apsolutnu spremnost da učestvujem u takvom dijalogu. Dijalogu u institucijama. Ali za to je potrebna volja i spremnost za kompromis i sposobnost da lične pa i političke interese podredimo opštem interesu“ – rekao je premijer Duško Marković odgovarajući na pitanje Kluba poslanika SNP-DEMOS.

Premijer je rekao da vladajuća koalicija želi da podijeli i obaveze i odgovornosti za budućnost zemlje sa odgovornom opozicijom.

„Opozicioni moto – nikada sa DPS – znači nikada sa političkom većinom u Crnoj Gori. Barem za sada. Onda jedni odgovor na to mogu dati građani na izborima kako god vi gledali na njih“ – zaključio je predsjednik Vlade Duško Marković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE