Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković sa ambasadorom Oravom: Izvještaj o napretku objektivan, raduje napredak u ekonomskoj politici

Premijer Marković sa ambasadorom Oravom: Izvještaj o napretku objektivan, raduje napredak u ekonomskoj politici
Datum objave 30.05.2019 10:45 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore je objektivan, daje realnu sliku o našim uspjesima i izazovima, a posebno me raduje što je konstatovan napredak u ekonomskoj politici, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa šefom Delegacije EU u Podgorici Aivom Oravom.

Premijer je ukazao i na pozitivne ocjene napretka u borbi protiv organizovanog kriminala, rezultata ostvarenih kroz međunarodnu policijsku saradnju te progresa u reformi javne uprave.

Na sastanku je bilo riječi i o potrebi snaženja političkog dijaloga, unapređenja medijske scene kao i nastavka borbe protiv korupcije i jačanja institucija.

„Cijenim pristup Evropske komisije, ali mislim da je ostvaren dobar napredak u borbi protiv korupcije. Takođe, vjerujem da ste prepoznali naše napore i pomake da medijsku scenu unaprijedimo, ne samo u normativnom smislu, već i suštinski“, kazao je predsjednik Marković. 

Na sastanku je razmatrana i situacija u regionu, te konstatovano da će proširenje i dalje biti na agendi Brisela, kao i da će biti vrednovani pojedinačni uspjesi svake od država regiona i u odnosu na to će napredovati ka EU.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE