Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković razgovarao sa predsjednikom MOK-a Tomasom Bahom: Igre malih zemalja doprinose daljoj međunarodnoj afirmaciji CG i promociji sporta

Objavljeno: 01.06.2019. 18:55 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se danas u Budvi sa predsjednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasom Bahom, koji je doputovao u Crnu Goru kako bi prisustvovao večerašnjem zatvaranju Igara malih zemalja.

Na sastanku je zaključeno da je saradnja Crne Gore sa Međunarodnim olimpijskim komitetom kvalitetna i kontinuirana i da najbolji dokaz za to predstavlja održavanje Igara malih zemalja u Crnoj Gori, te da i ova sportska manifestacija značajno doprinosi daljoj međunarodnoj afirmaciji Crne Gore i promociji sporta.

Premijer Marković je informisao predsjednika MOK-a o strateškom pristupu Vlade razvoju sporta i njegovom omasovljenju, te da je s tim ciljem i formirano Ministarstvo sporta i mladih na čelu sa nekadašnjim aktivnim sportistom i šampionom Nikolom Janovićem. Sagovornici su se saglasili da ulaganja u sport ne predstavljaju trošak već investiciju koja se višestruko vraća. „Svaki euro uložen u sport, štedi deset eura u zdravstvu“ – rekao je predsjednik MOK-a.

Predsjednik Vlade Crne Gore je informisao predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta i o političkim i ekonomskim prioritetima Vlade. Predsjednik MOK-a ocijenio je da je naša država u proteklih trinaest godina nezavisnosti ostvarila značajan napredak rekavši da Crna Gora može biti ponosna i na to što je u ranijem periodu ostala izvan opasnih sukoba i posvetila se razvoju.

Premijer Marković i predsjednik Bah su se dogovorili da Vlada Crne Gore, odnosno Ministarstvo sporta i mladih pojača saradnju sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i da u tom kontekstu bude i zaključen Memorandum o razumijevanju Vlade i Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Sastanku su prisustvovali ministar sporta i mladih Nikola Janović i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?