Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović: Podrška Vlade i odgovorna lokalna samouprava vode Petnjicu putem napretka

Objavljeno: 03.06.2019. 13:11 Autor: MPRR

MPRRMPRR 

Petnjica ide putem napretka. Pet godina nakon formiranja Opštine, vidljivi su iskoraci u svim segmentima, postignuti zajedničkim naporima Vlade i odgovorne lokalne samouprave”, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović koji je danas boravio u Petnjici u okviru četvorodnevne radne posjete Sjeveru.

Potpredsjednik Simović, sa saradnicima, je tokom boravka u Petnjici imao sadržajan sastanak sa rukovodstvom Opštine, na kome su analizirali sve što je, uz podršku Vlade i sa nivoa lokalne samouprave, do sada realizovano u cilju uspostavljanja razvoja servisa građanima, kao i na planu unapređenja infrastrukture, prije svega putne i vodovodne, a naročito u oblasti podrške razvoju poljoprivredne proizvodnje. Na sastanku su dogovoreni novi projekti u tom pravcu, koji će se zajednički realizovati u narednom periodu.

O utiscima i rezultatima radne posjete Petnjici  potpredsjednik Simović je govorio u intervjuu na lokalnom Radiju Petnjica, iskazujući prilikom posjete i ovoj opštini odnos poštovanja prema lokalnim medijima.

Na jedno od pitanja - da li projekti kakav je podrška mladim farmerima i ostali sa nivoa Vlade imaju snagu da zadrže ljude, posebno mlade u ruralnim područjima, potpredsjednik Simović je kazao da to traži sinergiju i snažnu zajedničku akciju svih sektora, više resora, multidisciplinarni pristup, sveobuhvatnost u davanju odgovora, podizanju kvaliteta života i u Petnjici, Sjeveru i cijeloj Crnoj Gori.

“Taj pristup podrazumijeva snažne iskorake na daljem razvoju infrastrukture, putne vodovodne, pretpostavke za generisanje novih  i održavanje postojećih radnih mjesta.  To podrazumijeva da se obezbijedi fnkcionisanje svih društvenih servisa. Očigledno je da je Petnjica na tom putu, da će to biti opština u koje će se sve više dolaziti, a manje odlaziti. Zato gradimo put  Berane – Petnjica, skraćujemo  put od Petnjice do Podgorice za 40 kilometara, zbog toga se grad i autoput, zato gradimo brojne vodovode, puteve, rekonstuišemo mostove, podržavamo poljoprivrednike i preduzetnike”, kazao je Simović.

MPRRMPRR

On je izrazio očekivanje da će do septembra biti završen vodovod Savin Bor, kao i da će se ući u finale izgradnje velikog vodovoda Murovsko vrelo. “Možemo konstatovati i da su građanski servisi u značajnom stepenu obezbijeđeni sa lokalnog nivoa. Dogovorili smo da se u određenim segmentima nadograde i obezbijede novi koji su neophodni, posebno u dijelu obrazovanja i sistema zdravstvene zaštite”, ocijenio je Simović.

Ocjena je da se u Petnjici dosta toga postiglo, ali da ima još dosta izazova i projekata koje treba zajedno da uradimo, čuvajući evidentnu energiju, vrijednosti ovog kraja, posebno one koje su  najvrednije, a to je ljudski kapital”, poručio je Simović.

On je sa predsjednikom Agovićem danas obišao nekoliko lokacija, gdje se realizuju važni projekti,  među kojima su izgradnja vodovoda Savin Bor, kao i dionica puta prema Trpezama koja je asfaltirana kroz IFAD projekat. Tom prilikom razgovarao je sa mještanima ovog područja kojima je prenio namjere Vlade da nastavi sa još snažnijom podrškom za dalje unapređenje putne i vodovodne infrastrukture i ostalih pretpostavki za bolji kvalitet života na ovim područjima, kao i pretpostavki za dalji razvoj poljoprivrede, kroz brojne mjere podrške iz nacionalnog i budžeta i EU fondova, kao i kroz druge projekte u saradnji sa međunarodnim partnerima.


PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?