Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Janović uručio nagrade najaktivnijim mladima

Objavljeno: 03.06.2019. 18:39 Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ministarstvo sporta i mladih je, u skladu sa Zakonom o NVO, podržalo 10 omladinskih projekata, među kojima je i projekat Građanske alijanse - Mladi aktivni građani – MAG.

Pitanje mladih je multisektorsko pitanje kojim se bavi više resora u Vladi, ali i druge institucije sistema i društva u cjelini. Obrazovne, kulturne, zdravstvene, ali i regionalne i međunarodne institucije, lokalne samouprave i civilni sektor. Sinergija svih tih aktera, što je slučaj i sa današnjim događajem, daje rezultate i otvara nove mogućnosti za mlade – istakao je Janović.

Primjer mladih koji su se angažovali kroz ovaj i slične projekte je najbolji dokaz da mladi imaju izbor i mogućnosti, i da samo od njih zavisi da li će iskoristiti šanse koje im se nude. Projekat je pokazao da mladi žele da budu dio rješenja i da su spremni da se angažuju u rješavanju problema koje identifikuju u svojim zajednicama, pored čega su imali mogućnost i da osvoje nagradu.

Najuspješnijim i najaktivnijim mladim ljudima, nagrade je na kraju uručio ministar Janović, uz poruku da će Vlada i Ministarstvo sporta i mladih nastaviti da i dalje pruža podršku omladinskim projektima i da stvara uslove za bolji život mladih.

MINISTARSTVO SPORTA I MALDIH

Foto: https://www.flickr.com/photos/vladacg/albums/72157708903208782

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?