Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministarka ekonomije na Samitu u Beogradu

Ministarka ekonomije na Samitu u Beogradu
Datum objave 03.06.2019 14:36 | Autor Ministarstvo ekonomije | Izvor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


“Zemlje našeg regiona, danas, ne smiju propustiti šansu da budu dio savremenih tokova u oblasti energetike i društvenog razvoja”, ocijenila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Ona je danas na Samitu “Energetska bezbjednost u regionu” koji se održava u Beogradu kazala da joj je čast što ima priliku da sa kolegama iz regiona razgovara na jednu ovako važnu temu.

“Poznato je da je obezbjeđivanje dovoljnih količina energije jedan od ključnih uslova održivosti modernog društva, kao i osnovni preduslov za održivi razvoj kojem svi težimo. Međutim, čini mi se da je pitanje - na koji način obezbjeđujemo dovoljne količine energije - nešto što predstavlja najzahtjevniji zadatak ove generacije donosioca odluka”, kazala je Sekulić.

Ona je podsjetila da je je taj, jako složen, posao donekle olakšan. Naime, našim strateškim ciljem (članstvom u EU) stvorili smo mogućnost da slijedimo primjer onih koji zapravo postavljaju standarde po pitanju održivog razvoja i čiste, klimatski neutralne energetike. 
  
Crna Gora će i dalje, u skladu sa svojim prioritetima iz oblasti energetike, nastaviti aktivnosti na obezbjeđenju sigurnog snabdijevanja energijom, razvoja konkurentnog tržišta energije i održivog energetskog razvoja, uz aktivnu saradnju sa svima koji imaju iste ciljeve.

“Smatram da jedino tako energetiku razvijamo na način koji je ekonomsi isplativ, energetski održiv i ekološki prihvatljiv”, zaključila je ministarka.

Današnji regionalni skup je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Srbije i od velikog je značaja za čitav region imajući u vidu da je okupio po prvi put resorne ministre iz Jugoistočne Evrope.

Otvorenom diskusijom u tri panela predstavljen je međunarodni plan energetske stabilnosti za region i razmotreni svi aspekti koje donose strategije implementacije u energetskoj tranziciji.

MINISTARSTVO EKONOMIJE
BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU