Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Crne Gore primio regionalnu direktoricu UNDP-a: CG i UN dijele ciljeve održivog razvoja, prioritet saradnje projekti komplementarni integraciji CG u EU

Objavljeno: 04.06.2019. 17:38 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Crna Gora podržava globalnu ulogu Ujedinjenih nacija (UN) i vrijednosti miltilateralizma i dijeli sa Ujedinjenim nacijama ciljeve održivog razvoja iz Agende UN 2030 – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković u razgovoru sa pomoćnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, pomoćnicom administratora Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i direktoricom Regionalnog biroa UNDP za Evropu i Zajednicu nezavisnih država Mirjanom Špoljarić Eger.

Na sastanku je zaključeno da je dosadašnja saradnja Crne Gore i UNDP-a bila kvalitetna i da se svi programi UNDP-a u Crnoj Gori sprovode uspješno što predstavlja odličnu osnovu za saradnju u predstojećem razdoblju.

Premijer Crne Gore i regionalna direktorica UNDP-a saglasili su se da prioritet saradnje treba da budu projekti koji su komplementarni sa procesom pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji i njenim strateškim razvojnim prioritetima, a u skladu su sa Agendom UN 2030. za održivi razvoj.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?