Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković sa inspekcijskim službama: Za pet mjeseci naplaćeno 56 miliona eura više nego u istom periodu prošle godine

Objavljeno: 05.06.2019. 18:25 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Za pet mjeseci 2019. godine naplaćeno je preko 56 miliona eura više nego u istom periodu prošle godine i preko 21 miliona eura više od planiranog, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa rukovodiocima Poreske uprave, Uprave carina i Uprave za inspekcijske poslove.

„Ovo je odličan rezultat ali moramo nastaviti i intenzivirati naše djelovanje. Vidljiva je aktivnost inspekcijskih službi na terenu kao i posvećenost državnom interesu. Moramo naplatiti svaki euro državnog novca kako bismo građanima obezbijedili bolji standard i više radnih mjesta“, kazao je predsjednik Marković.

Direktori tri uprave, Miomir Mugoša, Vladan Joković i Alija Košuta saopštili su pozitivne rezultate rada u ovoj godini i konstatovali, svako u domenu svoje nadležnosti, aktivnosti na smanjenju sive ekonomije u različitim oblastima. U kontekstu suzbijanja sive ekonomije i neformalnog rada pohvaljena je aktivnost i koordinacija inspekcija sa drugim državnim organima, posebno tužilaštvom i policijom. Istaknuti su i rezultati u smanjenu poreskog duga kroz reprogram, kroz koji je do sad ukupno naplaćeno oko 50 miliona eura.

Na sastanku je posebno naglašen značaj planiranog uvođenja elektronske fiskalizacije i novih akciznih markica koji će, zajedno sa reformama koje se sprovode u poreskom i carinskom sistemu, obezbijediti moderan i efikasan sistem sa brojnim mogućnostima za smanjenje zloupotreba i bolju naplatu potraživanja od strane države.

Planirane su intenzivne aktivnosti nadležnih državnih organa u toku ljetnje turističke sezone gdje se takođe očekuje napredak u odnosu na prethodne godine.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?