Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković primio italijansku ministarku odbrane Elizabetu Trenta: Politički i ekonomski odnosi odlični, jačati odbrambenu saradnju

Objavljeno: 05.06.2019. 20:03 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Crna Gora i Republika Italija njeguju kvalitetne i sadržajne političke i ekonomske odnose i kao države saveznice u NATO-u vide prostor za dalje snaženje odbrambene saradnje – zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ministarke odbrane Republike Italije Elizabete Trenta.

Zahvalivši se Vladi i narodu Italije na podršci tokom našeg procesa priključenja NATO-u, kao i sada u procesu evropske integracije, premijer Marković je kao dokaz snažnog partnerstva i bliskih veza istakao značaj usavršavanja naših oficira na prestižnim italijanskim vojnim akademijama i činjenicu da Italijansko ratno vazduhoplovstvo, sa kolegama iz Grčke, od prošle godine štiti vazdušni prostor Crne Gore.

Predsjednik Vlade je informisao sagovornicu o strateškim ciljevima Crne Gore i o odličnim ekonomskim performansama države zahvaljujući Vladinoj politici snažnog ekonomskog rasta i povećanja zaposlenosti. U tom kontekstu je ukazano na činjenicu da je Crna Gora prepoznata u Italiji kao kvalitetna investiciona destinacija i ekonomski partner. To dokazuju činjenice da dvije države završavaju Podmorski energetski kabl, kao strateški međudržavni projekat, i da u Crnoj Gori posluje veliki broj italijanskih kompanija. Ministarka Trenta je informisala premijera Markovića da italijanske kompanije za krupne investicije u Crnu Goru mogu računati na podršku države.

Predsjednik Vlade Crne Gore i ministarka odbrane Italije saglasili su se da je budućnost država Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji i da politika proširenja EU nema alternativu.

Sastanku je prisustvovao ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Luka Celioli.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?