Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ankara: Ministarka Pribilović na Regionalnoj konferenciji zemalja Evrope i Centralne Azije

Objavljeno: 12.06.2019. 18:14 Autor: MJU

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović učestvovala je na poziv Svjetske banke na Regionalnoj konferenciji zemalja Evrope i Centralne Azije, posvećenoj izgradnji efikasnih, odgovornih i inkluzivnih institucija, u Ankari.

Glavne teme na prvoj ECA konferenciji bile su inovacije u reformama upravljanja i podizanje sposobnosti i odgovornosti vlada, kao i primjeri zemalja koje prednjače u reformama u upravljanju, prezentiranje najnovijih rješenja i zahtjeva za društvo i preduzeća. Takođe, na konferenciji podijeljenoj u šest tematskih oblasti koje su fundamentalne za razvoj sposobnosti i odgovornosti vlada razgovarano je o jačanju javnih politika, efektivnom upravljanju resursima, unapređenju javnih usluga, jačanje javno-privatne saradnje za efektivan rad i investiranje, razumijevanje i angažovanje sa političko ekonomskim pokretačima i Gov-Tech.

Na marginama Konferencije, ministarka Pribilović razgovarala je sa potpredsjednikom Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziiju, Sirilom Milerom, koji je podržao napore Crne Gore na putu reforme javne uprave.

Ministarka Pribilović se zahvalila na mogućnosti da prisustvuje konferenciji, kao i da razgovaraju o važnim reformskim procesima u oblasti javne uprave.

„Svjesni smo činjenice da nije moguće unaprijediti konkurenciju i ekonomski rast bez kvalitetne reforme javne uprave i zahvaljujem se na dosadašnjoj podršci koju Crna Gora ima od Svjetske banke i očekujem podršku i u narednom periodu“, istakla je Pribilović.

Miler je istakao važnost finansijske održivosti reforme i naglasio da je Crna Gora mnogo više uradila u ovom segmentu, imajući u vidu kompleksnost ovog procesa i da treba nastaviti sa započetim procesima.

Na konferenciji, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziju (ECA), učestvovalo je oko 450 delegata, uključujući visoke zvaničnike vlada, međunarodne partnere, predstavnike akademske zajednice, privatnog sektora i građanskog društva iz svih zemalja Evrope i Centralne Azije, uključujući i zemlje-članice EU.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?