Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Анкара: Министарка Прибиловић на Регионалној конференцији земаља Европе и Централне Азије

Анкара: Министарка Прибиловић на Регионалној конференцији земаља Европе и Централне Азије
Датум објаве 12.06.2019 12:14 | Аутор МЈУ

Испис Штампај страницу


Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић учествовала је на позив Свјетске банке на Регионалној конференцији земаља Европе и Централне Азије, посвећеној изградњи ефикасних, одговорних и инклузивних институција, у Анкари.

Главне теме на првој ЕЦА конференцији биле су иновације у реформама управљања и подизање способности и одговорности влада, као и примјери земаља које предњаче у реформама у управљању, презентирање најновијих рјешења и захтјева за друштво и предузећа. Такође, на конференцији подијељеној у шест тематских области које су фундаменталне за развој способности и одговорности влада разговарано је о јачању јавних политика, ефективном управљању ресурсима, унапређењу јавних услуга, јачање јавно-приватне сарадње за ефективан рад и инвестирање, разумијевање и ангажовање са политичко економским покретачима и Гов-Тецх.

На маргинама Конференције, министарка Прибиловић разговарала је са потпредсједником Свјетске банке за Европу и Централну Азиију, Сирилом Милером, који је подржао напоре Црне Горе на путу реформе јавне управе.

Министарка Прибиловић се захвалила на могућности да присуствује конференцији, као и да разговарају о важним реформским процесима у области јавне управе.

„Свјесни смо чињенице да није могуће унаприједити конкуренцију и економски раст без квалитетне реформе јавне управе и захваљујем се на досадашњој подршци коју Црна Гора има од Свјетске банке и очекујем подршку и у наредном периоду“, истакла је Прибиловић.

Милер је истакао важност финансијске одрживости реформе и нагласио да је Црна Гора много више урадила у овом сегменту, имајући у виду комплексност овог процеса и да треба наставити са започетим процесима.

На конференцији, која се организује под покровитељством Свјетске банке за Европу и Централну Азију (ЕЦА), учествовало је око 450 делегата, укључујући високе званичнике влада, међународне партнере, представнике академске заједнице, приватног сектора и грађанског друштва из свих земаља Европе и Централне Азије, укључујући и земље-чланице ЕУ.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ