Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministri Bogdanović - Poznič: Dobra prilika za saradnju dvije države u oblasti kreativnih industrija

Objavljeno: 25.06.2019. 16:13 Autor: Ministarstvo kulture
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se sa ministrom kulture u Vladi Republike Slovenije Zoranom Pozničem

Susret je održan na marginama Ministarskog sastanka povodom projekta obnove jugoslovenskog paviljona u Državnom muzeju Aušvic – Birkenau.

Tokom razgovora, ministri su se saglasili kako zajedničko učešće dvije države, ali i ostalih zemalja regije, u pomenutom projektu predstavlja primjer na koji način treba djelovati udruženo.

Kada je konkretno riječ o saradnji Crne Gore i Republike Slovenije na planu kulture, sagovornici su posebno istakli oblast kreativnih industrija. U tom pogledu, ministar Bogdanović kazao je kako je već uspješno realizovan prvi konkurs za program “Kreativna Crna Gora”, predstavivši ministru Pozniču projekte koji su nastali tokom prve faze. 

Ministar Poznič kazao je kako Slovenija ima značajno iskustvo u oblasti kreativnih industrija, te da početak tog procesa u Crnoj Gori može predstavljati dobru priliku za saradnju i razmjenu autora iz dvije države. 

Izuzev toga, ministri kulture Crne Gore i Slovenije razmatrali su i druge oblike potencijalne saradnje, naglašavajući kako prostor postoji i da je u narednom periodu potrebno intenzivirati komunikaciju izmedju institucija kulture dvije države.

Na sastanku je zaključeno da će uskoro biti definisani prioriteti za saradnju u oblasti kulture između dvije države, pri čemu će akcenat biti na zajedničkim aktivnostima u domenu kinematografije.








  
MINISTARSTVO KULTURE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?