Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpisan Protokol druge sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju između Crne Gore i Azerbejdžana

Objavljeno: 25.06.2019. 20:50 Autor: Ministarstvo ekonomije
Ministarstvo ekonomije

Druga sjednica Mješovite komisije za ekonomsku saradnju izmedju Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžana održana je 24 i 25. juna 2019. godine u Bakuu, Azerbejdžan, u okviru bilateralne posjete predsjednika Vlade Crne Gore, Duška Markovića Azerbejdžanu. Istim povodom organizovan je biznis forum crnogorskih i azerbejdžanskih privrednika.

Delegaciju Crne Gore je predvodila ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GOREKao rezultat rada navedene komisije potpisan je Protokol druge sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžan, kojim su definisani konkretni modaliteti saradnje, u oblastima koje su prepoznate kao obostrano korisne, kao sto su: trgovina, investicije, industrija, energetika, saobraćaj, turizam, zaštita životne sredine, poljoprivreda, nauka, prosvjeta, rad i socijalno staranje.

Tokom održavanja Mješovite komisije, ministarka ekonomije se sastala sa kopredsjednikom komisije sa azerbejdžanske strane, Sahilom Babajevim.

Izražavajuci zadovoljstvo usled prisustva velikog broja azerbejdžanskih investicija u Crnoj Gori, ministarka je istakla da u narednom periodu treba raditi na istraživanju potencijala za povećanje nivoa robne razmjene, koji još uvijek nije na zavidnom nivou.

Sekulić je pozdravila inicijativu kolega iz azerbejdžana da se u Crnoj Gori otvori Azerbejdžanska trgovinska kuca i istakla spremnost Crne Gore da sa Azerbejdžanom podijeli svoja iskustva i ekspertizu stečenu u procesu pristupanja Svjetskog trgovinskoj organizaciji.

MINISTARSTVO EKONOMIJE
BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

VIDEO: Baku - Dragica Sekulic - Sahil Babajev - kopredsjedavajući Mješovite komisije za saradnju CG i Azerbejdžana: https://youtu.be/s0v-oc6aER8
VIDEO: Baku - II sjednica Mješovite komisije za ekonomsku saradnju CG i Azerbejdžana: https://youtu.be/aYH1SkvHsbs
VIDEO: Izjava ministarke ekonomije Dragice Sekulić: https://youtu.be/mJQMBJaOgsE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?