Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković primio predsjednike vrhovnih sudova i generalne tužioce: Vladavina prava i efikasno pravosuđe temelj su stabilnosti i napretka društva

Objavljeno: 27.06.2019. 14:10 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je na Cetinju predsjednike vrhovnih sudova i generalne tužioce na kraju višednevne međunarodne konferencije održane u našoj zemlji.

Premijer se zahvalio gostima na dolasku u Crnu Goru ocijenivši da će njihovo učešće na konferenciji pridonijeti daljem unapređenju rada pravosuđa u našoj zemlji.

Govoreći o strateškim politikama i dostignućima Crne Gore u proteklih trinaest godina obnovljene nezavisnosti predsjednik Marković je ocijenio da je pravosudni sistem unaprijeđen u skladu sa najvišim pravnim normama te da danas naša zemlja pruža punu pravnu sigurnost svojim građanima, turistima i investitorima.

„Crna Gora bilježi impresivan razvoj sa jednom od najviših stopa rasta u Evropi u protekle dvije godine. A u temelju tog razvoja su vladavina prava i efikasno i profesionalno pravosuđe kao osnovni preduslovi za stabilnost i napredak svakog društva“ – rekao je premijer Duško Marković ocijenivši da je uspjesima naše zemlje značajno doprinio kvalitetan rad sudstva i tužilaštva.

Sastanku su prisustvovali predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?