Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković razgovarao sa Delegacijom MMF-a: Vlada će sprovesti sve mjere fiskalne konsolidacije rukovodeći se potrebama građana i razvojem

Objavljeno: 27.06.2019. 20:05 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju je predvodio šef Misije za Crnu Goru Srikant Sešadri.

U razgovoru je konstatovano da se Fiskalna strategija, koju je Vlada usvojila prije dvije godine, sprovodi uspješno i da generalno daje dobre i očekivane rezultate te da održavanje fiskalne discipline ostaje prioritet Vlade i u narednom razdoblju.

„Ova Vlada će se pridržavati svih obaveza koje proizilaze iz našeg Programa fiskalne konsolidacije rukovodeći se potrebama građana i razvojem“ – rekao je na sastanku premijer Duško Marković.

Predsjednik Vlade i šef Misije MMF-a za Crnu Goru saglasili su se da je privredni rast u protekle dvije godine premašio očekivanja međunarodnih eksperata te ukazali da tako visoka osnovica predstavlja izazov i u ovoj godini i u narednom razdoblju, pogotovo po okončanju izgradnje Prioritetne dionice Autoputa Bar – Boljare. Premijer Duško Marković je u tom kontekstu ponovio odlučnost naše zemlje da nastavi rad na stvaranju svih pretpostavki za definisanje planskih i finansijskih elemenata nastavka gradnje Autoputa na principu održivog rješenja.

Delegacija MMF-a je saopštila da će u narednom periodu u njenom fokusu biti: reforma penzionog sistema, optimizacija javnog sektora i puna harmonizacija našeg poreskog sistema sa sistemom Evropske unije.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?