Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Potpisan Kolektivni ugovor Radio televizije Crne Gore

Potpisan Kolektivni ugovor Radio televizije Crne Gore
Datum objave 28.06.2019 15:21 | Autor Ministarstvo kulture | Izvor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kulture Aleksandar Bogdanović, generalni direktor Radio televizije Crne Gore Božidar Šundić i predstavnici dva reprezentativna sindikata zaposlenih u javnom servisu potpisali su danas Kolektivni ugovor Radio televizije Crne Gore.

Na taj način, nakon tri godine, riješeno je jedno od ključnih normativnih pitanja u vezi sa budućim funkcionisanjem Radio televizije Crne Gore, tim prije jer je stupanje na snagu Kolektivnog ugovora tokom cjelokupnog proteklog razdoblja bilo u fokusu domaćih i međunarodnih subjekata zainteresovanih za funkcionisanje RTCG.

MKU

Nakon potpisivanja dokumenta, ministar Bogdanović kazao je kako današnji završetak trogodišnje priče o Kolektivnom ugovoru treba da bude podsticaj, da sve strane u vremenu koje slijedi rade još dinamičnije.

Što se Vlade Crne Gore tiče, današnje potpisivanje Kolektivnog ugovora, uz blizu 50 miliona eura koje smo obezbijedili za trogodišnje funkcionisanje javnog servisa, sasvim su jasna poruka. Finansijski, politički i institucionalno nezavisan nacionalni javni emiter, cilj je kojem ne vidimo alternativu – naglasio je Ministar.

Kolektivni ugovor usaglašen je sa Zakonom o radu i Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, a njegovim usvajanjem nije ugrožen sistem finansiranja RTCG ni za ovu ni za narednu godinu. Današnjem potpisivanju prethodilo je usvajanje Kolektivnog ugovora na sjednici Vlade Crne Gore, održanoj prije osam dana.

Ministarstvo kulture

VIDEO: https://youtu.be/FpWe__Exgsw

FOTO: https://flic.kr/s/aHsmEzDX4N