Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Премијер Душко Марковић поручио руководству Рожаја: Влада је истрајна у развоју Сјевера, али локална власт мора рјешавати изазове и предлагати пројекте

Премијер Душко Марковић поручио руководству Рожаја: Влада је истрајна у развоју Сјевера, али локална власт мора рјешавати изазове и предлагати пројекте
Датум објаве 01.07.2019 11:07 | Аутор СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић поручио је у понедјељак у Рожајама општинском руководству, на челу са предсједником Општине Ејупом Нурковићем и предсједником Скупштине општине Алмиром Авдићем, да је Влада истрајна да реализује развојне пројекте који представљају нову вриједност и замајац за нашу економију, да је Влада посебно посвећена развоју Сјеверног региона, али да локална власт мора сама налазити рјешења за изазове са којима се суочава и да мора предлагати нове пројекте.

„Препознају напори Владе и оно на чему смо фокусирани и шта је државно опредјељење – да реализујемо развојне пројекте. Без развојних пројеката нема напретка. Већ двије године улажемо у то огромна средства. Фокусирани смо на Сјевер и на побољшање животног стандарда грађана“ – рекао је премијер и скренуо пажњу на неодрживо рјешење да запослени у локалној самоуправи и у јавним предузећима не добијају редовно плате. „Без редовних плата не можете имати мотивисане службенике и ефикасна јавна предузећа“ – рекао је премијер.

Потпредсједник Владе Рафет Хусовић затражио је од општинског руководства да предложи Влади модел превазилажења садашњег стања рекавши да заједнички циљ треба да буде да запослени у локалној самоуправи и јавним предузећима од 1. јануара наредне године добијају редовно мјесечне зараде.

На састанку је било ријечи о новим пројектима који би требало да допринесу стварању услова за развој бизниса попут пројекта Бизнис зоне. У том смислу потпредсједник Хусовић је позвао локалну самоуправу да иницира нове пројекте и да ако је потребно ангажује екстерне стручњаке који би допринијели бржој и квалитетнијој валоризацији ресурса.

Састанку су присуствовали министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић и директори Управе јавних радова Решад Нухоџић и Управе за инспекцијске послове Алија Кошута.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ