Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković poručio rukovodstvu Rožaja: Vlada je istrajna u razvoju Sjevera, ali lokalna vlast mora rješavati izazove i predlagati projekte

Objavljeno: 01.07.2019. 17:07 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković poručio je u ponedjeljak u Rožajama opštinskom rukovodstvu, na čelu sa predsjednikom Opštine Ejupom Nurkovićem i predsjednikom Skupštine opštine Almirom Avdićem, da je Vlada istrajna da realizuje razvojne projekte koji predstavljaju novu vrijednost i zamajac za našu ekonomiju, da je Vlada posebno posvećena razvoju Sjevernog regiona, ali da lokalna vlast mora sama nalaziti rješenja za izazove sa kojima se suočava i da mora predlagati nove projekte.

„Prepoznaju napori Vlade i ono na čemu smo fokusirani i šta je državno opredjeljenje – da realizujemo razvojne projekte. Bez razvojnih projekata nema napretka. Već dvije godine ulažemo u to ogromna sredstva. Fokusirani smo na Sjever i na poboljšanje životnog standarda građana“ – rekao je premijer i skrenuo pažnju na neodrživo rješenje da zaposleni u lokalnoj samoupravi i u javnim preduzećima ne dobijaju redovno plate. „Bez redovnih plata ne možete imati motivisane službenike i efikasna javna preduzeća“ – rekao je premijer.

Potpredsjednik Vlade Rafet Husović zatražio je od opštinskog rukovodstva da predloži Vladi model prevazilaženja sadašnjeg stanja rekavši da zajednički cilj treba da bude da zaposleni u lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima od 1. januara naredne godine dobijaju redovno mjesečne zarade.

Na sastanku je bilo riječi o novim projektima koji bi trebalo da doprinesu stvaranju uslova za razvoj biznisa poput projekta Biznis zone. U tom smislu potpredsjednik Husović je pozvao lokalnu samoupravu da inicira nove projekte i da ako je potrebno angažuje eksterne stručnjake koji bi doprinijeli bržoj i kvalitetnijoj valorizaciji resursa.

Sastanku su prisustvovali ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i direktori Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić i Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?